Ook met uw B&B op deze website? Mail naarinfo@bed-and-breakfast-sohier.be

Een Bed and Breakfast vinden in de Kempen

Er zijn verschillende manieren om een Bed and Breakfast te vinden in de Kempen. U kan een reisbureau binnenstappen, of rechtstreeks naar de Toeristische Dienst stappen. Daar kan men u al helpen. Reisbrochures zijn een ander middel, maar online boeken is veruit het meest aangewezen. Als u avontuurlijk genoeg bent kan u er op uit trekken en hopen dat u een B&B tegenkomt. Dit is voor de avonturiers. Wij raden echter aan om op voorhand uw zaakjes in hand te nemen!
Bed and Breakfast de Kempen
Bekijk goedkope B&B’s in de Kempen

Welke soorten B&B’s zijn er?

De laatste jaren zijn B&B geweldig in opmars gekomen. Wanneer u op zoek gaat naar een geschikte Bed en Breakfast telt uiteraard het budget mee. Sommigen onder u zijn al lang tevreden met een kamer met bed, wasgelegenheid en ’s morgens een simpel ontbijt vooraleer ze de deur uitstappen. Maar er is meer te verkrijgen. Anderen willen een korte vakantie met alles er op en er aan. Een luxe B&B dus. Hét onderscheid is het interieur. Veel luxe B&B’s zijn heuse kamers die beter ingericht zijn dan een hotelkamer! Er bestaan in de Kempen Bed en Breakfasts met jacuzzi er bovenop. Al naargelang uw persoonlijke stijl kan je ook gaan voor een hippe B&B. Goed zoeken is de kunst!

Voorzieningen van een B&B

  • Breakfast
  • Prima bedden
  • Douche
  • Toilet
  • Haardroger
  • WiFi
  • TV
  • Parking

Een indruk van de mooiste B&B’s in de Kempen

Hoe herkent u een succesvolle Bed and Breakfast?

Zoals met zoveel dingen is het “het eerste gezicht” dat bepaalt of u goed zit. Hebt u een luxe B&B geboekt, moet het ook een luxueus beeld zijn dat u krijgt. En dat geldt voor elke B&B. Verder doet een vriendelijk voorkomen van uw gastheer/vrouw al wonderen. Ook de omgeving telt mee. U boekt geen landelijke B&B om dan terecht te komen op een landelijke weg waar verder niets te zien is!

Uw Bed and Breakfast in de Spotlight?

Het belang van reviews lezen

Eens u een – naar uw mening – een geschikte B&B gevonden hebt, is het aan te raden om eens te gaan snuisteren op de website van de Bed en Breakfast van uw keuze. Daar staat wellicht een blog te zien, of zijn er reviews. Daar kan je veel nuttige informatie halen en eventueel uw mening herzien. Het is immers van belang om een geslaagde vakantie te hebben.

Bij ontvangst tips gekregen van de gastvrouw, en niet de typische toeristische trekjes maar echte hotspots in de Kempen! De kamer was zalig en ruim. Het ontbijt was subliem en super sympathieke gastvrouw!
– Petra

b&b de Kempen

Bed and Breakfast met erkenning?

Een B&B met erkenning zal uiteraard veel meer vertrouwen wekken dan één zonder erkenning. Het betekent immers dat uw gekozen bestemming voldoet aan de basisvoorwaarden en uitbatingsnormen. Daarbovenop kunnen de desbetreffende erkende B&B’s sterren krijgen. Zoals een hotel zeg maar. Ga dus bij voorkeur op zoek naar een Bed and Breakfast waar het gele plakkaatje aan de gevel hangt, tel het aantal sterren en u weet al deels dat u goed zit!

Voordelen van een B&B in de Kempen met erkenning

Een voordeel van een B&B met erkenning in de Kempen vertelt u onmiddellijk dat de kamers voldoen aan de gestelde voorwaarden van de Toeristische Dienst. Zo zal een B&B met één of meerdere sterren een privé badkamer hebben. Iets wat voor veel mensen toch belangrijk is. U zal in een deftig bed liggen en het ontbijt zal voldoen aan de normen zoals een ontbijt betaamt. Dit alles bijeen genomen zal u zich bij aankomst in de Kempen al direct sinjoor voelen!

Bekijk goedkope B&B’s in de Kempen

Bezienswaardigheden in de Kempen

In het Noordelijk gedeelte van de provincie Antwerpen, niet ver van de Nederlandse grens, liggen de Kempen. Het merendeel van de oorspronkelijke inwoners zijn landbouwers. Het spreekt voor zich dat er veel van die – al dan niet – oudere boerderijen een bezienswaardigheid op zich zijn. In de enclave Baarle Hertog en Baarle Nassau is er trouwens een lijn op de grond getrokken, waar u van België naar Nederland kunt stappen. De wijken zijn eveneens verdeeld in sommige Belgische huizen en andere zijn Nederlands. Er zijn enorm veel (bos)wandelingen die u daar kan doen. Verder kan u ook een bezoek brengen aan de hoofdstad van de Kempen, namelijk Turnhout.

Waar staat de Kempen om bekend?

De Kempen staat bekend om zijn landbouw. Hoewel de Kempen, of laat ons zeggen Turnhout, zich slechts op 50 km bevindt van Antwerpen, kom je in een andere wereld. In Antwerpen zegt men dat Turnhout en omstreken “den boerenbuiten” is. De Kempen staan ook bekend oom zijn vele bewegwijzerde wandelingen die u er kan maken. Ook Turnhout is geen onaardige stad om te bezoeken. En ook typisch aan de Kempen zijn de vele volksfeesten die u kan bezoeken. Van feesten hebben de Kempenaars wel pap gegeten.

Welke activiteiten kunt u doen in de Kempen?

Zoals reeds gezegd, wil u eens een dansje doen, een glaasje drinken of eens meezingen met de typische Kempense muziek, bent u op de juiste plaats. Er gaat geen week voorbij of er staat wel ergens een tent waar u getuige kan zijn van dit alles. Vermits de Kempen in een groen gebied liggen, kan u, als u natuurliefhebber bent, er ook genieten van talrijke wandelingen. Tijdens deze wandelingen treft u bijzondere kapelletjes en diens meer aan. Tenslotte, waar de Kempenaars ook van houden zijn de traditionele carnavalsfeesten en stoeten die er de ronde doen. Eens lekker gek doen!

Tips om een goede Bed and Breakfast in de Kempen te vinden

Waar vindt u nu een goede B&B in de Kempen? We zeiden het al: wandelt u door de stad en het loopt tegen de avond wordt het hoogtijd om uit te kijken naar de gele schildjes. Dit houdt uiteraard het risico in dat u niks vindt. Beter is om op voorhand online te boeken. U kan rustig en tijdig uw keuze maken. Op een goede website kan u verschillende criteria ingeven (prijs, plaats, soort B&B, …). U weet meteen waar u aan toe bent. Nog een laatste tip: ga ook op zoek naar een Bed and Breakfast juist buiten de Kempen, en ontdek de voordelen ervan!

Bekijk goedkope B&B’s in de Kempen

Meest bezochte gemeenten in Antwerpen

Antwerpen | Boom | Mechelen | Borsbeek | Duffel | Schoten | Turnhout | Mortsel | Brasschaat | Geel | Hoboken | Mol | Lier

You might be also interested in