Ook met uw B&B op deze website? Mail naarinfo@bed-and-breakfast-sohier.be

Een Bed and Breakfast vinden in Koksijde

Er zijn verschillende manieren om een Bed and Breakfast te vinden in Koksijde. U kan een reisbureau binnenstappen, of rechtstreeks naar de Toeristische Dienst stappen. Daar kan men u al helpen. Reisbrochures zijn een ander middel, maar online boeken is veruit het meest aangewezen. Als u avontuurlijk genoeg bent kan u er op uit trekken en hopen dat u een B&B tegenkomt. Dit is voor de avonturiers. Wij raden echter aan om op voorhand uw zaakjes in hand te nemen!
Bed and Breakfast Koksijde
Bekijk goedkope B&B’s in Koksijde

Welke soorten B&B’s zijn er?

De laatste jaren zijn B&B geweldig in opmars gekomen. Wanneer u op zoek gaat naar een geschikte Bed en Breakfast telt uiteraard het budget mee. Sommigen onder u zijn al lang tevreden met een kamer met bed, wasgelegenheid en ’s morgens een simpel ontbijt vooraleer ze de deur uitstappen. Maar er is meer te verkrijgen. Anderen willen een korte vakantie met alles er op en er aan. Een luxe B&B dus. Hét onderscheid is het interieur. Veel luxe B&B’s zijn heuse kamers die beter ingericht zijn dan een hotelkamer! Er bestaan in Koksijde Bed en Breakfasts met jacuzzi er bovenop. Al naargelang uw persoonlijke stijl kan je ook gaan voor een hippe B&B. Goed zoeken is de kunst!

Voorzieningen van een B&B

  • Breakfast
  • Prima bedden
  • Douche
  • Toilet
  • Haardroger
  • WiFi
  • TV
  • Parking

Een indruk van de mooiste B&B’s in Koksijde

Hoe herkent u een succesvolle Bed and Breakfast?

Zoals met zoveel dingen is het “het eerste gezicht” dat bepaalt of u goed zit. Hebt u een luxe B&B geboekt, moet het ook een luxueus beeld zijn dat u krijgt. En dat geldt voor elke B&B. Verder doet een vriendelijk voorkomen van uw gastheer/vrouw al wonderen. Ook de omgeving telt mee. U boekt geen landelijke B&B om dan terecht te komen op een landelijke weg waar verder niets te zien is!

Uw Bed and Breakfast in de Spotlight?

Het belang van reviews lezen

Eens u een – naar uw mening – een geschikte B&B gevonden hebt, is het aan te raden om eens te gaan snuisteren op de website van de Bed en Breakfast van uw keuze. Daar staat wellicht een blog te zien, of zijn er reviews. Daar kan je veel nuttige informatie halen en eventueel uw mening herzien. Het is immers van belang om een geslaagde vakantie te hebben.

Bij ontvangst tips gekregen van de gastvrouw, en niet de typische toeristische trekjes maar echte hotspots in Koksijde! De kamer was zalig en ruim. Het ontbijt was subliem en super sympathieke gastvrouw!
– Petra

b&b Koksijde

Bed and Breakfast met erkenning?

Een B&B met erkenning zal uiteraard veel meer vertrouwen wekken dan één zonder erkenning. Het betekent immers dat uw gekozen bestemming voldoet aan de basisvoorwaarden en uitbatingsnormen. Daarbovenop kunnen de desbetreffende erkende B&B’s sterren krijgen. Zoals een hotel zeg maar. Ga dus bij voorkeur op zoek naar een Bed and Breakfast waar het gele plakkaatje aan de gevel hangt, tel het aantal sterren en u weet al deels dat u goed zit!

Voordelen van een B&B in Koksijde met erkenning

Een voordeel van een B&B met erkenning in Koksijde vertelt u onmiddellijk dat de kamers voldoen aan de gestelde voorwaarden van de Toeristische Dienst. Zo zal een B&B met één of meerdere sterren een privé badkamer hebben. Iets wat voor veel mensen toch belangrijk is. U zal in een deftig bed liggen en het ontbijt zal voldoen aan de normen zoals een ontbijt betaamt. Dit alles bijeen genomen zal u zich bij aankomst in Koksijde al direct sinjoor voelen!

Bekijk goedkope B&B’s in Koksijde

Bezienswaardigheden in de provincie West-Vlaanderen

Helemaal ten westen van Oost-Vlaanderen ligt de provincie West-Vlaanderen. Deze provincie strekt zich uit tot aan de Noordzee. Het hoeft geen betoog dat u aan Zee allerlei dingen kan bezichtigen en ontdekken tijdens uw citytrip. Maar er is meer te zien in West-Vlaanderen dan de kuststreek. Wat dacht u van een bezoek aan de hoofdstad van deze provincie: Brugge. Geschiedkundig al zeer bekend, maar heden ten dage echt de moeite waard om te bezichtigen. Brugge herbergt ook vele B&B’s, naar ieder zijn budget. Brugge wordt niet voor niks het “Kleine Venetië” genoemd.

Waar staat de provincie West-Vlaanderen om bekend?

West-Vlaanderen staat bekend om zijn vrij recente geschiedenis. We hoeven “slechts” terug te gaan tot de Eerste Wereldoorlog. Er werden toen bloedige veldslagen geleverd aan onder andere de IJzer. Vele soldaten hebben daar hun leven gegeven. Ter nagedachtenis van hen is er ook een monument opgericht, welke u kan bezichtigen. Brugge zelf is ook bekend genoeg. U zal versteld staan hoeveel buitenlandse toeristen deze prachtige stad een bezoek te brengen. En dan hebben we het nog niet gehad over de prachtige wandelingen langsheen het strand of de zeedijk.

Welke activiteiten kunt u doen in de provincie West-Vlaanderen?

Het spreekt voor zich. Activiteiten vindt u aan de zeedijk zelf. Naast de wandelingen kan u regelmatig genieten van optredens en shows op de dijk zelf. Er zijn genoeg tavernes en restaurantjes langs de dijk waar u kan genieten van een hapje of een drankje. Brugge zelf hebben we hierboven al kort besproken. Verder heeft West-Vlaanderen nog een leuke uitstap in petto: in Ieper vindt u het pretpark Bellewaerde. Dit pretpark is niet van de minste. Het is zelfs zo dat u er in de jaren tachtig heus een welpje kon kopen!

Tips om een goede Bed and Breakfast in Koksijde te vinden

Waar vindt u nu een goede B&B in Koksijde? We zeiden het al: wandelt u door de stad en het loopt tegen de avond wordt het hoogtijd om uit te kijken naar de gele schildjes. Dit houdt uiteraard het risico in dat u niks vindt. Beter is om op voorhand online te boeken. U kan rustig en tijdig uw keuze maken. Op een goede website kan u verschillende criteria ingeven (prijs, plaats, soort B&B, …). U weet meteen waar u aan toe bent. Nog een laatste tip: ga ook op zoek naar een Bed and Breakfast juist buiten Koksijde, en ontdek de voordelen ervan!

Bekijk goedkope B&B’s in Koksijde

Meest bezochte gemeenten in West-Vlaanderen

Kortrijk | Brugge | Roeselare | Oostende | Waremgem | Ieper | Menen | Sint-Andries | Assebroek | Harelbeke | Torhout | Blankenberge | Wevelgem | De Panne

You might be also interested in