Ook met uw B&B op deze website? Mail naarinfo@bed-and-breakfast-sohier.be

Een Bed and Breakfast vinden in Sint-Gilles

Er zijn verschillende manieren om een Bed and Breakfast te vinden in Sint-Gilles. U kan een reisbureau binnenstappen, of rechtstreeks naar de Toeristische Dienst stappen. Daar kan men u al helpen. Reisbrochures zijn een ander middel, maar online boeken is veruit het meest aangewezen. Als u avontuurlijk genoeg bent kan u er op uit trekken en hopen dat u een B&B tegenkomt. Dit is voor de avonturiers. Wij raden echter aan om op voorhand uw zaakjes in hand te nemen!
Bed and Breakfast Sint-Gilles
Bekijk goedkope B&B’s in Sint-Gilles

Welke soorten B&B’s zijn er?

De laatste jaren zijn B&B geweldig in opmars gekomen. Wanneer u op zoek gaat naar een geschikte Bed en Breakfast telt uiteraard het budget mee. Sommigen onder u zijn al lang tevreden met een kamer met bed, wasgelegenheid en ’s morgens een simpel ontbijt vooraleer ze de deur uitstappen. Maar er is meer te verkrijgen. Anderen willen een korte vakantie met alles er op en er aan. Een luxe B&B dus. Hét onderscheid is het interieur. Veel luxe B&B’s zijn heuse kamers die beter ingericht zijn dan een hotelkamer! Er bestaan in Sint-Gilles Bed en Breakfasts met jacuzzi er bovenop. Al naargelang uw persoonlijke stijl kan je ook gaan voor een hippe B&B. Goed zoeken is de kunst!

Voorzieningen van een B&B

  • Breakfast
  • Prima bedden
  • Douche
  • Toilet
  • Haardroger
  • WiFi
  • TV
  • Parking

Een indruk van de mooiste B&B’s in Sint-Gilles

Hoe herkent u een succesvolle Bed and Breakfast?

Zoals met zoveel dingen is het “het eerste gezicht” dat bepaalt of u goed zit. Hebt u een luxe B&B geboekt, moet het ook een luxueus beeld zijn dat u krijgt. En dat geldt voor elke B&B. Verder doet een vriendelijk voorkomen van uw gastheer/vrouw al wonderen. Ook de omgeving telt mee. U boekt geen landelijke B&B om dan terecht te komen op een landelijke weg waar verder niets te zien is!

Uw Bed and Breakfast in de Spotlight?

Het belang van reviews lezen

Eens u een – naar uw mening – een geschikte B&B gevonden hebt, is het aan te raden om eens te gaan snuisteren op de website van de Bed en Breakfast van uw keuze. Daar staat wellicht een blog te zien, of zijn er reviews. Daar kan je veel nuttige informatie halen en eventueel uw mening herzien. Het is immers van belang om een geslaagde vakantie te hebben.

Bij ontvangst tips gekregen van de gastvrouw, en niet de typische toeristische trekjes maar echte hotspots in Sint-Gilles! De kamer was zalig en ruim. Het ontbijt was subliem en super sympathieke gastvrouw!
– Petra

b&b Sint-Gilles

Bed and Breakfast met erkenning?

Een B&B met erkenning zal uiteraard veel meer vertrouwen wekken dan één zonder erkenning. Het betekent immers dat uw gekozen bestemming voldoet aan de basisvoorwaarden en uitbatingsnormen. Daarbovenop kunnen de desbetreffende erkende B&B’s sterren krijgen. Zoals een hotel zeg maar. Ga dus bij voorkeur op zoek naar een Bed and Breakfast waar het gele plakkaatje aan de gevel hangt, tel het aantal sterren en u weet al deels dat u goed zit!

Voordelen van een B&B in Antwerpen met erkenning

Een voordeel van een B&B met erkenning in Sint-Gilles vertelt u onmiddellijk dat de kamers voldoen aan de gestelde voorwaarden van de Toeristische Dienst. Zo zal een B&B met één of meerdere sterren een privé badkamer hebben. Iets wat voor veel mensen toch belangrijk is. U zal in een deftig bed liggen en het ontbijt zal voldoen aan de normen zoals een ontbijt betaamt. Dit alles bijeen genomen zal u zich bij aankomst in Sint-Gilles al direct sinjoor voelen!

Bekijk goedkope B&B’s in Sint-Gilles

Bezienswaardigheden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Wanneer de over het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, spreken we eigenlijk over Brussel. Het Brussel met zijn politieke gebouwen, de NAVO en dergelijke. Maar Brussel is veel meer dan dat. Naast de – trouwens – immense gebouwen van de NAVO en dergelijke, kunnen we in Brussel nog heel wat bezien. De grote markt, met zijn prachtige Stadhuis, is een enorme bezienswaardigheid. Begeeft u zich iets buiten Brussel, namelijk in Meise, heeft Brussel zijn prachtige tuinen te bieden. U kan daar gemakkelijk een dag rondwandelen, vervelen doet het nooit. En zo heeft Brussel nog veel voor u in petto (zie verder).

Waar staan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest om bekend?

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest staat uiteraard bekend op politiek vlak. Maar daar heeft u, buiten het bekijken van de gebouwen, als toerist weinig boodschap aan. We willen Brussel zien, niet? We hebben het al even gehad over die prachtige tuinen van Meise. Maar in hartje Brussel moet u beslist op zoek gaan naar het wereldberoemde Manneken Pis. Met wat geluk staat daar een gids, die u uitleg verschaft waarom dit kleine beeld toch zo beroemd is. Ook het Atomium is het beeld van België, vergelijkbaar met de Eiffeltoren van Parijs. Ook dit monument is de moeite waard!

Welke activiteiten kunt u doen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest?

Het Atomium bezoeken is al een activiteit op zich. Wist u dat er zelfs in één van de negen bollen (atomen) van dit monument een restaurant is? En wat dacht u van een bezoekje aan mini-Europa? Allemaal activiteiten die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Ook voor de cultuurmensen is er genoeg te bezichtigen. Dan, net buiten Brussel, namelijk in Waterloo, beleeft u de tijd van Napoleon terug. Beklim de trap naar de leeuw en aanschouw de velden beneden u, waar de laatste slag van Napoleon heeft plaats gevonden. Of bezoek de musea over deze tijd. Geloof ons, Brussel heeft veel te bieden!

Tips om een goede Bed and Breakfast in Sint-Gilles te vinden

Waar vindt u nu een goede B&B in Sint-Gilles? We zeiden het al: wandelt u door de stad en het loopt tegen de avond wordt het hoogtijd om uit te kijken naar de gele schildjes. Dit houdt uiteraard het risico in dat u niks vindt. Beter is om op voorhand online te boeken. U kan rustig en tijdig uw keuze maken. Op een goede website kan u verschillende criteria ingeven (prijs, plaats, soort B&B, …). U weet meteen waar u aan toe bent. Nog een laatste tip: ga ook op zoek naar een Bed and Breakfast juist buiten Sint-Gilles, en ontdek de voordelen ervan!

Bekijk goedkope B&B’s in Sint-Gilles

Meest bezochte gemeenten in Brussel

Brussel | Schaarbeek | Anderlecht | Sint-Jans-Molenbeek | Elsene | Ukkel | Laken | Vorst | Sint-Lambrechts-Woluwe | Sint-Gilles | Etterbeek | Sint-Pieters-Woluwe

You might be also interested in