Ook met uw B&B op deze website? Mail naarinfo@bed-and-breakfast-sohier.be

Een Bed and Breakfast vinden in Zottegem

Er zijn verschillende manieren om een Bed and Breakfast te vinden in Zottegem. U kan een reisbureau binnenstappen, of rechtstreeks naar de Toeristische Dienst stappen. Daar kan men u al helpen. Reisbrochures zijn een ander middel, maar online boeken is veruit het meest aangewezen. Als u avontuurlijk genoeg bent kan u er op uit trekken en hopen dat u een B&B tegenkomt. Dit is voor de avonturiers. Wij raden echter aan om op voorhand uw zaakjes in hand te nemen!
Bed and Breakfast Zottegem
Bekijk goedkope B&B’s in Zottegem

Welke soorten B&B’s zijn er?

De laatste jaren zijn B&B geweldig in opmars gekomen. Wanneer u op zoek gaat naar een geschikte Bed en Breakfast telt uiteraard het budget mee. Sommigen onder u zijn al lang tevreden met een kamer met bed, wasgelegenheid en ’s morgens een simpel ontbijt vooraleer ze de deur uitstappen. Maar er is meer te verkrijgen. Anderen willen een korte vakantie met alles er op en er aan. Een luxe B&B dus. Hét onderscheid is het interieur. Veel luxe B&B’s zijn heuse kamers die beter ingericht zijn dan een hotelkamer! Er bestaan in Zottegem Bed en Breakfasts met jacuzzi er bovenop. Al naargelang uw persoonlijke stijl kan je ook gaan voor een hippe B&B. Goed zoeken is de kunst!

Voorzieningen van een B&B

  • Breakfast
  • Prima bedden
  • Douche
  • Toilet
  • Haardroger
  • WiFi
  • TV
  • Parking

Een indruk van de mooiste B&B’s in Zottegem

Hoe herkent u een succesvolle Bed and Breakfast?

Zoals met zoveel dingen is het “het eerste gezicht” dat bepaalt of u goed zit. Hebt u een luxe B&B geboekt, moet het ook een luxueus beeld zijn dat u krijgt. En dat geldt voor elke B&B. Verder doet een vriendelijk voorkomen van uw gastheer/vrouw al wonderen. Ook de omgeving telt mee. U boekt geen landelijke B&B om dan terecht te komen op een landelijke weg waar verder niets te zien is!

Uw Bed and Breakfast in de Spotlight?

Het belang van reviews lezen

Eens u een – naar uw mening – een geschikte B&B gevonden hebt, is het aan te raden om eens te gaan snuisteren op de website van de Bed en Breakfast van uw keuze. Daar staat wellicht een blog te zien, of zijn er reviews. Daar kan je veel nuttige informatie halen en eventueel uw mening herzien. Het is immers van belang om een geslaagde vakantie te hebben.

Bij ontvangst tips gekregen van de gastvrouw, en niet de typische toeristische trekjes maar echte hotspots in Zottegem! De kamer was zalig en ruim. Het ontbijt was subliem en super sympathieke gastvrouw!
– Petra

b&b Zottegem

Bed and Breakfast met erkenning?

Een B&B met erkenning zal uiteraard veel meer vertrouwen wekken dan één zonder erkenning. Het betekent immers dat uw gekozen bestemming voldoet aan de basisvoorwaarden en uitbatingsnormen. Daarbovenop kunnen de desbetreffende erkende B&B’s sterren krijgen. Zoals een hotel zeg maar. Ga dus bij voorkeur op zoek naar een Bed and Breakfast waar het gele plakkaatje aan de gevel hangt, tel het aantal sterren en u weet al deels dat u goed zit!

Voordelen van een B&B in Zottegem met erkenning

Een voordeel van een B&B met erkenning in Zottegem vertelt u onmiddellijk dat de kamers voldoen aan de gestelde voorwaarden van de Toeristische Dienst. Zo zal een B&B met één of meerdere sterren een privé badkamer hebben. Iets wat voor veel mensen toch belangrijk is. U zal in een deftig bed liggen en het ontbijt zal voldoen aan de normen zoals een ontbijt betaamt. Dit alles bijeen genomen zal u zich bij aankomst in Zottegem al direct sinjoor voelen!

Bekijk goedkope B&B’s in Zottegem

Bezienswaardigheden in de provincie Oost-Vlaanderen

Oostelijk van Antwerpen ligt de provincie Oost-Vlaanderen, een grote provincie ook. Met uiteraard haar hoofdstad Gent. Deze stad alleen al kan u enkele dagen bezighouden. Wat zeker de moeite is, is het bezoeken van één van de mooiste kastelen, het Gravensteen. Overnachten bij een B&B is ook niet moeilijk. Er zijn veel Bed en Breakfast’s te vinden in Gent, voor elk budget. Wat er verder te beleven, bezichtigen en ontdekken valt kan u vinden in de plaatselijke toeristische dienst. Zij kunnen u verder helpen.

Waar staat de provincie Oost-Vlaanderen om bekend?

Economisch bekeken is Oost-Vlaanderen met zijn haven in Gent, een belangrijke draaischijf voor wegen en waterwegen. Hoewel de haven van Gent niet de omvang heeft van de haven van Antwerpen, is ze toch wel de moeite waard om een bezoek te brengen. Voor de wielertoeristen ligt in Oost-Vlaanderen ook een belangrijke uitdaging. Wat dacht u van de Muur Van Geraardsbergen eens te beklimmen, net zoals de profs. Ook natuurliefhebbers komen ruim aan hun trekken in de provincie Oost Vlaanderen. U kan in de hele streek van deze provincie prachtige wandelingen maken.

Welke activiteiten kunt u doen in de provincie Oost-Vlaanderen?

Een jaarlijks terugkomende activiteit in Gent zijn de “Gentse Feesten”. Dit evenement duurt enkele dagen en u kan er volop genieten van feestgedruis, muziek en drank (vooral jenever dan). Ook een tour om de kastelen te bezichtigen valt onder de mogelijkheden. Zo zijn er ok nog de vele wandelroutes. Zo hebben we onder andere de route in Meetjesland, in de Leiestreek, een wandeling langs de Schelde, waar u dorpjes en kleine stadjes kan ontdekken. En dan natuurlijk Gent zelf. Het oude stadscentrum bezoeken behoort tot één van de verplichtingen wanneer u Oost-Vlaanderen boekt om een citytrip te doen.

Tips om een goede Bed and Breakfast in Zottegem te vinden

Waar vindt u nu een goede B&B in Zottegem? We zeiden het al: wandelt u door de stad en het loopt tegen de avond wordt het hoogtijd om uit te kijken naar de gele schildjes. Dit houdt uiteraard het risico in dat u niks vindt. Beter is om op voorhand online te boeken. U kan rustig en tijdig uw keuze maken. Op een goede website kan u verschillende criteria ingeven (prijs, plaats, soort B&B, …). U weet meteen waar u aan toe bent. Nog een laatste tip: ga ook op zoek naar een Bed and Breakfast juist buiten Zottegem, en ontdek de voordelen ervan!

Bekijk goedkope B&B’s in Zottegem

Meest bezochte gemeenten in Oost-Vlaanderen

Gent | Evergem | Aalst | Lokeren | Ronse | Wetteren | Temse | Sint-Amandsberg | Beveren | Denderleeuw | Lochristi | Eeklo | Zele |

You might be also interested in